Jorg Schildert

Over Jorg

Twaalf jaar geleden kwam Jorg in contact met Tanja van Egmond. Onder haar inspirerende en motiverende begeleiding heeft Jorg zich ontwikkeld van iemand die met zwarte wasco het papier enkel met grove lijnen kon vullen tot iemand die op geheel eigen wijze allerlei onderwerpen op het doek vastlegt. Op de pagina 'Historie' kunt u deze ontwikkeling zien.

Jorg zijn werk wordt gekenmerkt door een fel en gewaagd kleurgebruik. Wat ook tegelijkertijd zijn ‘handtekening’ is. Heel soms maakt hij iets pastels.
Hij laat zich vooral inspireren door dieren, maar maakt ook uitstapjes naar zijn geliefde dinosauriërs/draken en culturele onderwerpen. Hij werkt grotendeels aan de hand van foto’s en tekeningen uit boeken, maar ook in opdracht. Wat weer een heel nieuwe uitdaging voor hem is.

Na het uitproberen van diverse materialen, geeft hij de voorkeur aan Ecoline. Een materiaal dat prima past bij het felle en uitbundige kleurgebruik dat Jorg zijn werk typeert.

Naast schilderen, bezorgt Jorg met zijn begeleiders vers vlees voor hond en kat in Castricum (zie links) en werkt hij op dinsdag en vrijdag als dagbesteding bij lunchroom ‘Tante Tee’ in Krommenie.